FJÄDRUNDALAND - HEMMET FÖR VÅR TUGGFABRIK!

Fjädrundaland är ett område i Uppland rikt på historia, natur och lantbruksarv. Fjärdhundraland sträcker sig från Enköping i norr till Morgongåva i söder, och från Grillby i väst till Uppsala i öst.

Fjädrundaland är en oas som erbjuder en mångfald av natursköna upplevelser. De tysta skogarna, de gnistrande sjöarna och det vidsträckta landskapet ger otroliga möjligheter att uppleva naturen på olika sätt.

Alldeles intill vår tuggfabrik i Bålsta finner man dessutom Skoklosters slott som byggdes av statsmannen Carl Gustaf Wrangelredun redan under 1650-talet och är idag ett välbesökt kulturarv.

Jordbrukets rötter i Fjädrundaland sträcker sig tillbaka till forntiden. Människor har odlat marken och fött upp djur här i årtusenden. Jordmånen i Fjädrundaland, som varierar från lerjord till sandjord, har varit avgörande för en fruktfull odling. Vete, korn, havre och råg har tillsammans med rotfrukter som potatis och morötter odlats i otaligt många generationer.

Korna har alltid haft en särskild plats inom Fjädrundalands jordbruk. Kossornas betydelse sträcker sig långt bortom mjölk och kött. Dom har, och utgör än idag, hjärtat av jordbruket. Deras bete har format det karaktäristika Fjädrundalandskapet med gröna ängar och röda stugor.

Vi på Njord Pet är glada att kunna etablera vår egen hundtuggsfabrik i Fjärdhundraland och bli en del av utvecklingen framåt, givetvis med fortsatt fokus på det lokala jordbruket och naturen.

Vänliga hälsningar,
Eric & Pontus

FJÄDRUNDALAND - HEMMET FÖR VÅR TUGGFABRIK!
Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar